Maintain Spacious Feel After Installing Gates

Baby Gates N Safety Featured Project 011

How to Maintain spacious feel of a Place after installing Gates

Job Brief: Penthouse Unit with large compound needs gates to cordon areas for kids

Project Specifics

Requirements: Client just moved into a new rented single storey penthouse. The large compound has an open concept with many doors and openings to keep the place bright and airy. Client wants to partition his rooms so that he doesn't need to keep his doors closed all the time. The client would like to maintain the spacious feel of the place after installing the gates.

Our Solution: To maintain the spacious feel of the place, retractable gates are the most suitable. The Retract-A-Gate is selected particularly for it's flexibility. For example, the gate installed at the front poach can be used to close off different sections of the place. 

Safety Products used: Smart Retract Retract-A-Gate 52" & 72" retractable gate. Extra gate bracket set.

Job Specific Customizations: Custom pillars for glass sliding as well as for kitchen door frame.

Challenges: To maintain the spacious feel of the place after installing gates a all the doorways. 

Check out Similar Projects

2 Wall Mounted Hard Gates at a stairway landing
Installing Gate at stairway with glass railing
Gates for Gap Wider than 180cm
Retractable gate at childcare entrance
White Retract-A-Gate retractable gate used at bottom of stairs
Two Gates for a stairway
Kidco Wooden Safeway Wall Mounted Gate installed at top of stairs
White Retract-A-Gate used at top of stairs
Black Retract-A-Gate Retractable Gate engaged at the entrance of penthouse swimming pool